Cold Press natura zamknięta w butelce

Cold Press natura zamknięta w butelce

O zaletach świeżo wyciskanych soków nie trzeba nikogo przekonywać, dlatego coraz więcej osób chętnie po nie sięga. Nic dziwnego, bo to naturalny sposób na wzmocnienie odporności, uzupełnienie witamin i minerałów, a także oczyszczenie organizmu.

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów soków, ale nie wszystkie są sobie równe. Wielu producentów dodaje do swoich produktów konserwanty, chemiczne składniki czy sztuczne barwniki. Większość dostępnych w sklepach soków przechodzi proces pasteryzacji, podczas którego ze względu na wysoką temperaturę, traci odżywcze wartości, ale za to zyskuje nawet kilkumiesięczną datę ważności. Jeżeli chcemy mieć pewność, że kupujemy sok najwyższej jakości, sprawdzajmy jaką metodą został pozyskany. Gwarancją, że mamy naprawdę zdrowy i pełnowartościowy produkt jest technologia COLD PRESS, polegająca na tłoczeniu na zimno.

Proces uzyskiwania takiego soku polega na wolnym, kilkutonowym nacisku na całe owoce i warzywa (razem ze skórką) bez podnoszenia temperatury, dzięki czemu zachowują one swoje odżywcze bogactwo, nie tracąc witamin, minerałów i antyoksydantów. Soki pozyskiwane metodą COLD PRESS mają od 3 do 5 razy więcej enzymów, witamin i innych wartościowych składników od pozostałych soków, a dodatkowo nie dodaje się do nich cukru czy konserwantów.

Ich cechą charakterystyczną jest krótki termin ważności – od 1 do 7 dni – oraz to, że muszą być przechowywane w warunkach chłodniczych. Wśród innych soków wyróżniają się piękną, naturalną barwą i wyrazistym smakiem. Na zdrowie!

1komentarzy

  • Avatar
    Weronika

    od dziiaj pije tylko takie soki!!@!

    lut 26, 2019

Dodaj komentarz

Wszystkie pola wymagane

Imię:
E-mail: (będzie ukryty)
Treść:

Kategorie