Sałatka ze szpinakiem i komosą ryżową!

Sałatka ze szpinakiem i komosą ryżową!

Uwielbiamy sezonowość! Korzystając z dobrodziejstwa jesienno-zimowego, postanowiliśmy połączyć przepyszną i zdrową komosę ryżową ze szpinakiem i ciągle modnymi w tym sezonie dynią piżmową i rumianym jabłkiem!

 

SKŁADNIKI:

+ liście świeżego szpinaku

+ szklanka ugotowanej komosy ryżowej

+ średniej wielkości obrane jabłko

+ suszone pestki dyni

+ orzechy pekan (lub inne jakie lubisz)

+ kilka łyżek suszonej żurawiny

 

SOS:

+ 2 łyżki octu jabłkowego

+ sok z cytryny

+ mielony czosnek

+ łyżka syropu klonowego

 

PRZYGOTOWANIE:

+ Dynie pokrój na małe kawałeczki i upiecz na blasze w piekarniku nagrzanym do 230°C przez ok 30-40 minut

+ Przygotuj nasiona i orzechy, a następnie podpiecz je na suchej patelni przez 5-10 minut

+ Szpinak, pokrojone jabłko, komosę ryżową i żurawinę przełóż do dużej miski

+ Gdy pieczona dynia będzie gotowa, pozostaw ją do ostygnięcia a następnie zamieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami sałatki!

 

SMACZNEGO!

5komentarzy

  • Avatar
    Beata

    Ile potrzebujemy dyni do tej sałatki?

    lut 5, 2019
  • Avatar
    Malwina

    ciekawy przepis , robiłam sałatkę ostatnio i wyszła bardzo smaczna , dzięki

    maj 25, 2021
  • Avatar
    Kaja

    ciekawy blog , sałatka bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu robie ją dość często

    cze 14, 2021
  • Avatar
    Monika

    sałatka super mi smakuje i nie potrzeba wielu składników i można smacznie zjeść pełnowartościowy posiłek

    cze 15, 2021
  • Avatar
    Kaja

    ostatnio przeglądam wiele blogów i szukam fajnych przepisów na sałatki u was udało mi się odnaleźć i zrobić kilka sałatek z waszych przepisów , polecam są proste w wykonaniu i smaczne

    cze 24, 2021

Dodaj komentarz

Wszystkie pola wymagane

Imię:
E-mail: (będzie ukryty)
Treść:

Kategorie