Sałatka ze szpinakiem i komosą ryżową!
Uwielbiamy sezonowość! Korzystając z dobrodziejstwa jesienno-zimowego, postanowiliśmy połączyć przepyszną i zdrową komosę ryżową ze szpinakiem i ciągle modnymi w tym sezonie dynią piżmową i rumianym jabłkiem!
SKŁADNIKI:
+ liście świeżego szpinaku
+ szklanka ugotowanej komosy ryżowej
+ średniej wielkości obrane jabłko
+ suszone pestki dyni
+ orzechy pekan (lub inne jakie lubisz)
+ kilka łyżek suszonej żurawiny
SOS:
+ 2 łyżki octu jabłkowego
+ sok z cytryny
+ mielony czosnek
+ łyżka syropu klonowego
PRZYGOTOWANIE:
+ Dynie pokrój na małe kawałeczki i upiecz na blasze w piekarniku nagrzanym do 230°C przez ok 30-40 minut
+ Przygotuj nasiona i orzechy, a następnie podpiecz je na suchej patelni przez 5-10 minut
+ Szpinak, pokrojone jabłko, komosę ryżową i żurawinę przełóż do dużej miski
+ Gdy pieczona dynia będzie gotowa, pozostaw ją do ostygnięcia a następnie zamieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami sałatki!
SMACZNEGO!
Ile potrzebujemy dyni do tej sałatki?
ciekawy przepis , robiłam sałatkę ostatnio i wyszła bardzo smaczna , dzięki
ciekawy blog , sałatka bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu robie ją dość często
sałatka super mi smakuje i nie potrzeba wielu składników i można smacznie zjeść pełnowartościowy posiłek
ostatnio przeglądam wiele blogów i szukam fajnych przepisów na sałatki u was udało mi się odnaleźć i zrobić kilka sałatek z waszych przepisów , polecam są proste w wykonaniu i smaczne