Sałatka ze szpinakiem i komosą ryżową!

Sałatka ze szpinakiem i komosą ryżową!

Uwielbiamy sezonowość! Korzystając z dobrodziejstwa jesienno-zimowego, postanowiliśmy połączyć przepyszną i zdrową komosę ryżową ze szpinakiem i ciągle modnymi w tym sezonie dynią piżmową i rumianym jabłkiem!

 

SKŁADNIKI:

+ liście świeżego szpinaku

+ szklanka ugotowanej komosy ryżowej

+ średniej wielkości obrane jabłko

+ suszone pestki dyni

+ orzechy pekan (lub inne jakie lubisz)

+ kilka łyżek suszonej żurawiny

 

SOS:

+ 2 łyżki octu jabłkowego

+ sok z cytryny

+ mielony czosnek

+ łyżka syropu klonowego

 

PRZYGOTOWANIE:

+ Dynie pokrój na małe kawałeczki i upiecz na blasze w piekarniku nagrzanym do 230°C przez ok 30-40 minut

+ Przygotuj nasiona i orzechy, a następnie podpiecz je na suchej patelni przez 5-10 minut

+ Szpinak, pokrojone jabłko, komosę ryżową i żurawinę przełóż do dużej miski

+ Gdy pieczona dynia będzie gotowa, pozostaw ją do ostygnięcia a następnie zamieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami sałatki!

 

SMACZNEGO!

1komentarzy

  • Avatar
    Beata

    Ile potrzebujemy dyni do tej sałatki?

    lut 5, 2019

Dodaj komentarz

Wszystkie pola wymagane

Imię:
E-mail: (będzie ukryty)
Treść:

Kategorie