TAJEMNICZA QUINOA, czyli KOMOSA RYŻOWA!

TAJEMNICZA QUINOA, czyli KOMOSA RYŻOWA!

Sałatki z kaszą są wyjątkowo sycące i często mogą zastąpić nam większy posiłek! Przedstawiamy jedno z ciekawszych i bardzo smacznych połączeń warzyw z kaszą!

 

SKŁADNIKI:

1 szklanka nie ugotowanej komosy ryżowej

1 szklanka świeżego szpinaku

1/2 główki ugotowanego brokuła

1 duży batat

1/2 szklanki ciecierzycy (takiej z zalewy)

ser feta

sok 1/2 cytryny

 

PRZYGOTOWANIE:

Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Słodkiego ziemniaka kroimy w kostkę i skropionego niewielką ilością oliwy, umieszczamy w nagrzanym do 180°C piekarniku na 15 minut (obserwując kiedy zacznie się rumienić ). Szpinak podsmażamy na patelni aż zmniejszy swoją objętość. Wszystkie składniki umieszczamy razem w misce i mieszając polewamy sokiem z cytryny. Na sam koniec posypujemy pokruszonym serem feta!

 

SMACZNEGO!

4komentarzy

  • Avatar
    Monia

    dzisiaj sprobuje, ciekawy przepis

    lut 26, 2019
  • Avatar
    Wiktoria Kyciak

    trzeba uwazac aby komose nie rozgotowac . salatka super

    mar 7, 2019
  • Avatar
    WiktoriaW

    kasza- powrot do dziecinstwa i komosa- nowosc!!! fajne polaczenie

    mar 12, 2019
  • Avatar
    Kinga

    Bardzo smacznie wygląda

    mar 16, 2019

Dodaj komentarz

Wszystkie pola wymagane

Imię:
E-mail: (będzie ukryty)
Treść:

Kategorie