TAJEMNICZA QUINOA, czyli KOMOSA RYŻOWA!
Sałatki z kaszą są wyjątkowo sycące i często mogą zastąpić nam większy posiłek! Przedstawiamy jedno z ciekawszych i bardzo smacznych połączeń warzyw z kaszą!
SKŁADNIKI:
1 szklanka nie ugotowanej komosy ryżowej
1 szklanka świeżego szpinaku
1/2 główki ugotowanego brokuła
1 duży batat
1/2 szklanki ciecierzycy (takiej z zalewy)
ser feta
sok 1/2 cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Słodkiego ziemniaka kroimy w kostkę i skropionego niewielką ilością oliwy, umieszczamy w nagrzanym do 180°C piekarniku na 15 minut (obserwując kiedy zacznie się rumienić ). Szpinak podsmażamy na patelni aż zmniejszy swoją objętość. Wszystkie składniki umieszczamy razem w misce i mieszając polewamy sokiem z cytryny. Na sam koniec posypujemy pokruszonym serem feta!
SMACZNEGO!
dzisiaj sprobuje, ciekawy przepis
trzeba uwazac aby komose nie rozgotowac . salatka super
kasza- powrot do dziecinstwa i komosa- nowosc!!! fajne polaczenie
Bardzo smacznie wygląda
Jaką komosę ryżową polecacie? próbowałam od Quin....i była średnia w smaku ;/
fajny przepis szybko i łatwo się robi i do tego fajnie smakuje
smaczna sałatka , w sam raz na obiad , szybko się robi i jest smaczna