W naszym zakładzie produkcyjnym, wytwarzamy różnorodne produkty, co przekłada się na szeroki asortyment składników, z których korzystamy, a co za tym idzie również na liczbę surowców alergennych, które pojawiają się na terenie zakładu.

Zgodnie z przepisami prawa, wykaz alergenów został umieszczony na etykiecie każdego produktu Jeżeli przed zakupem chcesz upewnić się, jakie alergeny znajdują się w poszczególnych produktach zapoznaj się z poniższą tabelą:

Produkt1234567891011121314
Moja Odporność
Moje OdchudzanieTAK
Moje Trawienie
Moja Supermoc
Moja Rozkosz
Moja Młodość
Moje PięknoTAK
Moja Miłość
Moje Szczęście
Moja Gracja
Moja Magia
Moja Uroda
Moja Czar
Moja Sekret
Moja WdziękTAK
KOLDPRES Sok z selera naciowego i cytrynTAK
Wellness Kombucha Imbir
Wellness Kombucha Kolendra
Wellness Kombucha Róża
Woda kokosowa
Baton PackmanTAK
Baton SimbaTAK

1- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne, 2- Skorupiaki i produkty pochodne, 3- Jaja i produkty pochodne, 4- Ryby i produkty pochodne, 5- Orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe i produkty pochodne, 6- Soja i produkty pochodne, 7- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8-Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis (Wangenh.), K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzech pistacjowy (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne, 9- Seler i produkty pochodne, 10- Gorczyca i produkty pochodne, 11- Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12- Dwutlenek siarki i siarczyny powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na S02, 13- Łubin i produkty pochodne, 14- Mięczaki i produkty pochodne

Z uwagi na powyższe istnieje również możliwość zanieczyszczenia krzyżowego produktu.* Ze swojej strony dokładamy wszelkich starań, aby je maksymalnie zminimalizować. W naszym zakładzie produkcyjnym zostały wdrożone specjalne rozwiązania pozwalające na ograniczenie takich przypadków, dzięki czemu najwyższe standardy bezpieczeństwa produkcji.

Jeżeli chcesz zapoznać się z listą alergenów, które są przez nas wykorzystywane zachęcamy do zapoznania się z poniższą listą:

Wykaz alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011Obecność w zakładzie
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodneTAK
- Skorupiaki i produkty pochodneTAK
- Jaja i produkty pochodneTAK
- Ryby i produkty pochodneTAK
- Orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe i produkty pochodneTAK
- Soja i produkty pochodneTAK
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)TAK
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis (Wangenh.), K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzech pistacjowy (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) i produkty pochodneTAK
- Seler i produkty pochodneTAK
- Gorczyca i produkty pochodneTAK
- Nasiona sezamu i produkty pochodneTAK
- Dwutlenek siarki i siarczyny powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na S02TAK
- Łubin i produkty pochodneNIE
- Mięczaki i produkty pochodneTAK

*Zanieczyszczenie krzyżowe oznacza przeniesienie alergenów z surowców, które je zawierają na inne produkty początkowo ich pozbawione wskutek kontaktu bezpośredniego lub pośredniego.