sok coldpress

COLD Press - wróg pasteryzacji

Metoda cold press dotarła do Polski ze Stanów Zjednoczonych. Polega na pozyskiwaniu soków z owoców i warzyw metodą „na zimno”, czyli pod wpływem niskiej temperatury. Czym metoda cold press różni się od tradycyjnych metod wyciskania soków? Tym, że pozwala zachować wszystko co najbardziej wartościowe w owocach i warzywach, poddanych procesowi tłoczenia na zimno.

Cold press, czyli tłoczenie na zimno, polega na tym, że produkty są najpierw rozdrabniane zimnym i nienagrzewającym się ostrzem, a następnie przepuszczone i miażdżone przez specjalne prasy. Podczas całego procesu dochodzi do pęknięcia ścian komórkowych roślin i pozyskaniu bogatego w witaminy, minerały, enzymy i przeciwutleniacze świeżego i naturalnego soku NUJA. Cały proces odbywa się w niskiej temperaturze. Wyższa temperatura może doprowadzić do utleniania witamin i minerałów, więc utraty cennych właściwości.

Nuja to 100% COLDPRESS

Skład soków NUJA jest ustalony przez dietetyka i wykwalifikowanego szefa kuchni. Dzięki temu nasze soki nie tylko smakują znakomicie ale również dostarczają wszystkich niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i minerałówDetoksy sokowe od NUJA oczyszczają organizm, pomagają zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów, usunąć nadmiar wody i spalić niechciany tłuszczyk. To wszystko potwierdzają realne opinie naszych zadowolonych klientów!

W butelce ml soku NUJA zamknięty jest aż kilogram starannie dobranych owoców oraz warzyw i ziół. Wszystko od zaufanych i sprawdzonych dostawców.

Metoda cold press wygrywa z innymi metodami pozyskiwania soków. Dlaczego? Dzięki tłoczeniu na zimno w niskiej temperaturze. Owoce i warzywa nie tracą cennych wartości odżywczych oraz smaku. Obróbka z udziałem wyższych temperatur pozbawia produkt cennych substancji odżywczych. A co złego w sokowirówce? Pozyskiwanie soku z tego popularnego urządzeniu polega na rozcieraniu owoców i warzyw, a następnie odwirowywaniu soki z powstałej pulpy. Miąższ, który pozostaje na dnie jest najbardziej wartościowy. Właśnie w nim pozostaje najwięcej błonnika, witamin, minerałów. Dodatkowo ostrze sokowirówki nagrzewa się i dochodzi do utlenienia witamin.

Więcej informacji znajdziesz w naszym FAQBlogu oraz przesłaniu od Karoliny Szostak, ambasadorki marki NUJA.

Zapraszamy!