Jarmuż z awokado i suszoną żurawiną 428 kcal

Jarmuż z awokado i suszoną żurawiną 428 kcal

Nagrzej piekarnik do 190 C. Umyj jarmuż i oderwij liście od łodyżki. Liście umieść w misce, polej oliwą. Jarmuż połóż na blaszy wyścielonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut. Pokrój jabłko, awokado i dodaj suszoną żurawinę. Całość skrop sokiem z pomarańczy (wartość odzywcza: 428 kcal, białko 6.5 g, tłuszcz 22.5 g, węglowodany 43.9 g, błonnik 12,7 g).

Składniki: 

100 g jarmuż
180 g jabłko
70 g awokado
12 g suszona żurawina
120 g pomarańcza
10 ml oliwa z oliwek

4komentarzy

  • Avatar
    Ala

    polecam bardzo fajna i dobra sałatka , mi osobiście smakowała super

    maj 25, 2021
  • Avatar
    Olga

    bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka

    maj 25, 2021
  • Avatar
    Adam

    super smak nie wiedziałem że jarmuż może tak dobrze smakować , jest to moja ulubiona sałatka

    cze 7, 2021
  • Avatar
    Zuza

    nie przepadam za jarmużem , ale w tej sałatce nawet dobrze mi smakuje , fajny i ciekawy blog

    cze 24, 2021

Dodaj komentarz

Wszystkie pola wymagane

Imię:
E-mail: (będzie ukryty)
Treść:

Kategorie