Jarmuż z awokado i suszoną żurawiną 428 kcal
Nagrzej piekarnik do 190 C. Umyj jarmuż i oderwij liście od łodyżki. Liście umieść w misce, polej oliwą. Jarmuż połóż na blaszy wyścielonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut. Pokrój jabłko, awokado i dodaj suszoną żurawinę. Całość skrop sokiem z pomarańczy (wartość odzywcza: 428 kcal, białko 6.5 g, tłuszcz 22.5 g, węglowodany 43.9 g, błonnik 12,7 g).
Składniki:
100 g jarmuż
180 g jabłko
70 g awokado
12 g suszona żurawina
120 g pomarańcza
10 ml oliwa z oliwek
polecam bardzo fajna i dobra sałatka , mi osobiście smakowała super
bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka
super smak nie wiedziałem że jarmuż może tak dobrze smakować , jest to moja ulubiona sałatka
nie przepadam za jarmużem , ale w tej sałatce nawet dobrze mi smakuje , fajny i ciekawy blog