Pieczony kalafior z jarmużem, czerwoną kapustą i sezamem 363 kcal
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Różyczki kalafiora i listki jarmużu skrop oliwą z oliwek i piecz na funkcji góra-dół około 20-30 minut. W połowie pieczenia przemieszaj.
Pokrój czerwoną kapustę, dodaj rodzynki, płatki migdałów, nasiona dyni i posyp sezamem. Gotowe!
Składniki:
200 g kalafior
50 g jarmuż
55 g czerwona kapusta (1/2 szklanki)
15 g rodzynki niesiarkowane (1/2 garści)
10 g płatki migdałów (1 łyżka)
10 g nasiona dyni
5 g sezam (1 łyżeka)
10 ml oliwa z oliwek (1 łyżka)
Wartości odżywcze: 363 kcal, białko 14.5 g, tłuszcz 22 g, węglowodany 21.4 g, błonnik 11.9 g, sól 0.1g
pieczony kalafior idealny , sałatka fajnie smakuje chętnie skorzystam jeszcze z innego przepisu
lubię bardzo kalafior , ale pieczonego jeszcze nigdy nie jadłam , super przepis jest to moja ulubiona sałatka :)
sałatka mistrzostwo uwielbiam kalafior , jak się okazuje warto czytać blogi można wiele się dowiedzieć i skorzystać
super smaczny kalafiorek wyszedł mi dzięki waszemu przepisowi , polecam warto zrobić
pieczony kalafior smakuje super ,łatwy w przyrządzeni i dość często go robię