Pieczony kalafior z jarmużem, czerwoną kapustą i sezamem 363 kcal

Pieczony kalafior z jarmużem, czerwoną kapustą i sezamem 363 kcal

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Różyczki kalafiora i listki jarmużu skrop oliwą z oliwek i piecz na funkcji góra-dół około 20-30 minut. W połowie pieczenia przemieszaj. 

Pokrój czerwoną kapustę, dodaj rodzynki, płatki migdałów, nasiona dyni i  posyp sezamem. Gotowe!

Składniki:
200 g kalafior 
50 g jarmuż
55 g czerwona kapusta (1/2 szklanki)
15 g rodzynki niesiarkowane (1/2 garści)
10 g płatki migdałów (1 łyżka)
10 g nasiona dyni
5 g sezam (1 łyżeka)
10 ml oliwa z oliwek (1 łyżka)

Wartości odżywcze: 363 kcal, białko 14.5 g, tłuszcz 22 g, węglowodany 21.4 g, błonnik 11.9 g, sól 0.1g

5komentarzy

  • Avatar
    Marta

    pieczony kalafior idealny , sałatka fajnie smakuje chętnie skorzystam jeszcze z innego przepisu

    maj 21, 2021
  • Avatar
    Hania

    lubię bardzo kalafior , ale pieczonego jeszcze nigdy nie jadłam , super przepis jest to moja ulubiona sałatka :)

    cze 7, 2021
  • Avatar
    Malwina

    sałatka mistrzostwo uwielbiam kalafior , jak się okazuje warto czytać blogi można wiele się dowiedzieć i skorzystać

    cze 9, 2021
  • Avatar
    Aldona

    super smaczny kalafiorek wyszedł mi dzięki waszemu przepisowi , polecam warto zrobić

    cze 21, 2021
  • Avatar
    Iza

    pieczony kalafior smakuje super ,łatwy w przyrządzeni i dość często go robię

    cze 23, 2021

Dodaj komentarz

Wszystkie pola wymagane

Imię:
E-mail: (będzie ukryty)
Treść:

Kategorie